طرح ایجاد کارخانه تراکتورسازی ایران در مهرماه سال 1346 در چهارچوب مفاد موافقت نامه همکاری فنی و اقتصادی فی ما بین دولت ایران و رمانی به منظور ساخت یک نوع تراکتور اونیورسال به قدرت 65 اسب بخار به مرحله اجرا گذاشته شد.
بازنگری های بعمل آمده در سال 1353 منجر به عقد قراداد با شرکت MF انگلیس در جهت تولید تراکتورهای MF فراهم شد.
در سال 1354 طرح ایجاد کارخانه تراکتورسازی ایران به پنج پروژه تحت عناوین ساخت قطعات و مونتاژ تراکتور، خدمات صنعتی، ریخته گری، ساخت موتور و آهنگری تفکیک گردید. پروژه آهنگری بر اساس برنامه ریزی های مدون به منظور دستیابی به تولید کلیه قطعات آهنگری مورد نیاز گروه صنایع تراکتورسازی و سایر شرکت ها و موسساتی که به قطعات فورج نیاز دارند در مساحتی به وسعت 11 هکتار به وجود آمد. خرید و نصب ماشین آلات مورد نیاز در دو فاز به شرح زیر برنامه ریزی شده و به مرحله اجرا درآمد. فاز اول با خرید، نصب و راه اندازی خطوط پرس در سال 1357 به اتمام رسید و در سال 1360 مورد بهره برداری قرار گرفت. فاز دوم از سال 1357 با انجام مطالعات لازم با کمک مشاورین انگلیسی و با همکاری شرکت آلمانی fumuco آغاز شده و در سال 1362 ماشین های آهنگری افقی و همچنین ماشین آلات جانبی خطوط تولید آهنگری خریداری گردید. سپس مراحل نصب و راه اندازی شروع شده و در بهمن ماه 1367 به مرحله بهره برداری رسید. بر اساس طرح تفکیک کارخانه تراکتورسازی در آذرماه سال 1366 به عنوان یک شرکت مستقل ثبت گردید.
در سال 1376 همگام با سیاست های بلند مدت دولت در جهت واگذاری سازمان های دولتی به بخش خصوصی و با تغییر ماهیت شرکت از سهامی خاص به سهامی عام، مقدمات لازم جهت عرضه سهام شرکت در بورس اوراق بهادار آماده شده و نسبت به عرضه سهام به متقاضیان اقدام گردید. خصوصی سازی، همگام با کاهش تقاضا و رکود شدید بازار باعث گردید تا اثرات نامطلوب بر روی تولید کنندگان قطعات خودرو برجای گذاشت و شرکت آهنگری تراکتورسازی ایران را با چالش های جدی روبه رو کرد. در اوایل دهه 80 این شرکت به ورطه نابودی کشانده شد و 250 کارگر این شرکت به مدت 18 ماه حقوق و مزایا دریافت نکردند، در نهایت عمده سهام این شرکت در سال 1389 به مدیریت کنونی، خانواده باویلی تبریزی انتقال یافت. بعد از آن در راستای پیشرفت گام های اساسی برداشته شد و با تجهیز سایت به پیشرفته ترین تجهیزات دنیا این شرکت توانست به عنوان مطرح ترین شرکت در زمینه فورج، ساخت قالب، عملیات حرارتی، کیفیت و ماشین کاری خدمات گسترده به صنایع مختلف ارائه کند. اکنون شرکت آهنگری طیف وسیعی از قطعات مهم و ایمن در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، کشاورزی، نفت و گاز، راه آهن و دریایی، راه و ساختمان، معدن و مهندسی عمومی را تولید میکند.